HTML

Kumánia Gyógy- és Strandfürdő

A kisújszállási strandfürdő fejlesztése a város vezetésének évek óta kiemelt célja. Az elmúlt esztendőkben sikerült a medencéket felújítani, szaunát és új öltözőket kialakítani, a gyógymedencét téliesíteni. Most olyan fejlesztések veszik kezdetüket, amelyektől a jelenlegi látogatószám akár megháromszorozódása remélhető.

A projekt fontosabb adatai

Projekt címe:
Kumánia Kisújszállási Gyógy-és Strandfürdő gyógy- és wellnessturisztikai célú fejlesztése Kisújszálláson

Kódszáma: ÉAOP-2.1.1/A-2F-2009-0010

Projekt kezdete: 2010. május 27.

Projekt várható befejezése: 2012. április 30.

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege:
nettó 461.325.955 Ft

Projekt összköltsége: nettó 946.213.458 Ft

Tervező:
KÉSZ Építő és Szerelő Zrt., NRZST Építészműhely Kft. (Hayde Tibor)

Kivitelező: Kalotherm Zrt.

Közreműködő szervezet neve és elérhetősége:
Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft., 4025 Debrecen, Széchenyi u. 31., Telefon: 06- 52/501-102

Információ

Kui János
ügyvezető igazgató

Kumánia Gyógyfürdő Kft.

5310 Kisújszállás, Rákóczi u. 12.

Tel.: 59/88-77-10
e-mail: kumania@kumania.hu

www.kumania.hu

Az októberi testületi ülésen döntöttek a képviselők arról, hogy ki legyen a Kumánia Gyógyfürdő Kft. ügyvezetője. A hat pályázó közül Torkos Györgyöt, a cserkeszőlői fürdő korábbi vezetőjét tartották a legmegfelelőbbnek a posztra.

Torkos György Cserkeszőlőn él. Mezőgazdasági gépész-üzemmérnöki, illetve műszaki tanári diplomával rendelkezik. Több évig oktatott is, illetve önállóan gazdálkodott – 1991-ben „A Magyar Mezőgazdaságért” kitüntető címmel is elismerték. Cserkeszőlőn 1994-2006 között települési képviselő volt, javaslatára alapították meg az Idegenforgalmi Bizottságot, amelynek elnöke is volt.

A cserkeszőlői fürdő élére 2004-ben nevezték ki, amikor a korábbi igazgató váratlanul távozott. Nagy lendülettel látott hozzá a strand fejlesztéséhez: három év alatt helyiből országos jelentőségűvé minősítették át az intézményt. Így már nemcsak a helyiek, hanem az ország bármely részéről érkezhettek a gyógyulni vágyó betegek.

A kisújszállási fürdőt is szeretné minél hamarabb országos rangra emelni. Ez nemcsak a strand, hanem a hotel szempontjából is fontos, hiszen az új, háromcsillagos szállodában már kényelmesen pihenhetnek a városba érkezők.

A fürdővezető december 1-jén kezdett el dolgozni: jelenleg a tervek megismerése mellett a beruházás figyelemmel kísérését is fontosnak tartja. Ahogyan elmondta, nagyon jó és egyedi az új komplexum, amely a kisújszállási kun hagyományokkal kiegészülve igazán vonzó lehet. Jónak tartja a szaunavilágot, a talpmasszázst bárki számára elérhetővé tevő, kavicsos Kneipp-medencét, illetve azt is, hogy több medence is fedett lesz, így rossz időben és télen is használható.

Az új igazgató egyik fontos feladata lesz a leendő dolgozók kiválasztása is – várhatóan jövő márciusban. Torkos György szeretne olyan lelkiismeretes, elhivatott alkalmazottakat, akik rendelkeznek a megfelelő szaktudással és akár továbbképzéseket is vállalnak. Már több mint száz önéletrajz érkezett hozzá, vannak azonban hiányzó szakterületek: a fürdő gépészetének működtetéséhez uszodamesterekre, ezek hiányában tanulásra nyitott villanyszerelőkre, lakatos-gépszerelőkre vagy vízvezeték-szerelőkre lenne szükség.

Az új fürdővezető azt is kiemelte, fontos, hogy a kisújszállásiak is megismerhessék a beruházást, az új fürdőt és szállodát. Ezért szeretne számukra egy tájékoztatót tartani. Kéri emellett a helyieket, segítsenek abban, hogy az egész ország megismerje Kisújszállást és a Kumániát, s vigyék a fürdő és a hotel jó hírét.

 

Az igazgatót a TV Kisúj kérte, hogy mutatkozzon be, illetve mondja el terveit.

 

 

 

komment

 
süti beállítások módosítása