HTML

Kumánia Gyógy- és Strandfürdő

A kisújszállási strandfürdő fejlesztése a város vezetésének évek óta kiemelt célja. Az elmúlt esztendőkben sikerült a medencéket felújítani, szaunát és új öltözőket kialakítani, a gyógymedencét téliesíteni. Most olyan fejlesztések veszik kezdetüket, amelyektől a jelenlegi látogatószám akár megháromszorozódása remélhető.

A projekt fontosabb adatai

Projekt címe:
Kumánia Kisújszállási Gyógy-és Strandfürdő gyógy- és wellnessturisztikai célú fejlesztése Kisújszálláson

Kódszáma: ÉAOP-2.1.1/A-2F-2009-0010

Projekt kezdete: 2010. május 27.

Projekt várható befejezése: 2012. április 30.

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege:
nettó 461.325.955 Ft

Projekt összköltsége: nettó 946.213.458 Ft

Tervező:
KÉSZ Építő és Szerelő Zrt., NRZST Építészműhely Kft. (Hayde Tibor)

Kivitelező: Kalotherm Zrt.

Közreműködő szervezet neve és elérhetősége:
Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft., 4025 Debrecen, Széchenyi u. 31., Telefon: 06- 52/501-102

Információ

Kui János
ügyvezető igazgató

Kumánia Gyógyfürdő Kft.

5310 Kisújszállás, Rákóczi u. 12.

Tel.: 59/88-77-10
e-mail: kumania@kumania.hu

www.kumania.hu

Miért is lesz új neve a fürdőnknek?

 

A névadás (ami tulajdonképpen egy új márka alapítását jelenti) legfontosabb szempontja, hogy megkülönböztessen minket konkurenseinktől, és olyan dolgokat mondjon el rólunk, amit üzenni szeretnénk reménybeli vendégeinknek.

Az eddig használt Erzsébet Gyógyfürdő névvel éppen itt akadt probléma. Több fürdő (pld. a miskolci városi termálfürdő), és még több szálloda viseli a nevet, így megkülönböztető ereje kétséges, a szóba jöhető internetcímek (pld. www.erzsebetfurdo.hu, erzsebethotel.hu stb.) is mind foglaltak.

Olyan nevet kerestünk, ami nem hasonlít egyetlen másik fürdő elnevezéséhez sem (így semmiképpen nem szerettünk volna beállni pld. a rengeteg aqua- kezdetű komplexum sorába), magyarul és idegen nyelven is érthető és megjegyezhető (de lehetőleg nem angolos kiejtésű), és a legtöbbet mondja el rólunk.

Mivel elsődleges célcsoportunk a régió lakossága, ezért fontos, hogy régió kohézióját is megtestesítő névvel dolgozzunk.    Kunország, más néven Kumánia (latinul Cumania) a középkori kun szállásterületek történelmi elnevezése volt. Kisújszállás egyike a legfontosabb kun eredetű településeknek, s őrzi is ezeket a hagyományokat, melyek visszaköszönnek a fürdő és a szálloda logójában, s magában az épületben is. Emellett a szolgáltatásokba is beépülnek majd az ősök hagyományai.

Így született meg tehát az új név és a logotípia: Kumánia Kisújszállási Gyógy- és Strandfürdőfürdő.

kumania: kumanialogo VV

 

 kumania: arculatielemek

 

Az új névről és az arra épülő kommunikációról fejti ki véleményét a szakember ezen a felvételen (9:40-től)

 

 

 

komment

 
süti beállítások módosítása