HTML

Kumánia Gyógy- és Strandfürdő

A kisújszállási strandfürdő fejlesztése a város vezetésének évek óta kiemelt célja. Az elmúlt esztendőkben sikerült a medencéket felújítani, szaunát és új öltözőket kialakítani, a gyógymedencét téliesíteni. Most olyan fejlesztések veszik kezdetüket, amelyektől a jelenlegi látogatószám akár megháromszorozódása remélhető.

A projekt fontosabb adatai

Projekt címe:
Kumánia Kisújszállási Gyógy-és Strandfürdő gyógy- és wellnessturisztikai célú fejlesztése Kisújszálláson

Kódszáma: ÉAOP-2.1.1/A-2F-2009-0010

Projekt kezdete: 2010. május 27.

Projekt várható befejezése: 2012. április 30.

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege:
nettó 461.325.955 Ft

Projekt összköltsége: nettó 946.213.458 Ft

Tervező:
KÉSZ Építő és Szerelő Zrt., NRZST Építészműhely Kft. (Hayde Tibor)

Kivitelező: Kalotherm Zrt.

Közreműködő szervezet neve és elérhetősége:
Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft., 4025 Debrecen, Széchenyi u. 31., Telefon: 06- 52/501-102

Információ

Kui János
ügyvezető igazgató

Kumánia Gyógyfürdő Kft.

5310 Kisújszállás, Rákóczi u. 12.

Tel.: 59/88-77-10
e-mail: kumania@kumania.hu

www.kumania.hu

02.
május

Megnyílt!!!

Kumánia Fürdő  | 

Május 1-én megnyitotta kapuit a kisújszállási Kumánia Gyógy- és Strandfürdő. A beruházás az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával  valósult meg mintegy 1,8 milliárd forintból (társprojektjével, a 3 csillagos Hotel Kumániával együtt). A komplexumot a város polgármestere, Kecze István, valamint a kivitelező Kalotherm Zrt. vezetője, Szabó Lajos mellett dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter adta át.

A 2010 májusában kezdődött projektek részeként épült egy 58 méter átmérőjű, kör alakú medencetér, így az eddigi szezonális fürdő télen-nyáron elérhetővé vált. Az új főépületben a számos, beutalóval is elérhető fürdőgyógyászati szolgáltatás mellett helyet kapott a fizioterápiai szakrendelés is, így a betegek mindent egy helyen vehetnek igénybe. Emellett wellness elemekkel, finn és infraszaunával, Kneipp-taposóval, gőzkabinnal, fény- és aromaterápiával bővült a fürdő kínálata. S amíg a felnőttek a termálmedencében vagy a jacuzziban pihennek, illetve a kezeléseken vesznek részt, a gyerekek a legkisebbeknek kialakított gyermekmedencében, illetve az 1,4 méter mély pancsolóban szórakozhatnak.

A komplexumot délelőtt, a hivatalos szalagátvágással adták át, s délután már ki is próbálhatták az érdeklődők.