HTML

Kumánia Gyógy- és Strandfürdő

A kisújszállási strandfürdő fejlesztése a város vezetésének évek óta kiemelt célja. Az elmúlt esztendőkben sikerült a medencéket felújítani, szaunát és új öltözőket kialakítani, a gyógymedencét téliesíteni. Most olyan fejlesztések veszik kezdetüket, amelyektől a jelenlegi látogatószám akár megháromszorozódása remélhető.

A projekt fontosabb adatai

Projekt címe:
Kumánia Kisújszállási Gyógy-és Strandfürdő gyógy- és wellnessturisztikai célú fejlesztése Kisújszálláson

Kódszáma: ÉAOP-2.1.1/A-2F-2009-0010

Projekt kezdete: 2010. május 27.

Projekt várható befejezése: 2012. április 30.

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege:
nettó 461.325.955 Ft

Projekt összköltsége: nettó 946.213.458 Ft

Tervező:
KÉSZ Építő és Szerelő Zrt., NRZST Építészműhely Kft. (Hayde Tibor)

Kivitelező: Kalotherm Zrt.

Közreműködő szervezet neve és elérhetősége:
Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft., 4025 Debrecen, Széchenyi u. 31., Telefon: 06- 52/501-102

Információ

Kui János
ügyvezető igazgató

Kumánia Gyógyfürdő Kft.

5310 Kisújszállás, Rákóczi u. 12.

Tel.: 59/88-77-10
e-mail: kumania@kumania.hu

www.kumania.hu

A fürdő fogadóépületében a tégla válaszfalak már elkészültek. Az építkezés jelenlegi fázisában a vízvezetékek, az elektromos vezetékek és a légtechnika kiépítése zajlik. Ezzel párhuzamosan a tetőszerkezet kivitelezése is megkezdődik. A medencetér íves részén is a kőműves munkák végéhez közelednek, öntik a medencecsarnok tartópilléreit, valamint azt a központi épületmagot, amely lépcsőházként és légcsatornaként is szolgál majd. Ezekre a tartópillérekre és a központi magra fogják később ráhelyezni a hatalmas, közel 50 méter hosszú ragasztott fatartókat. A tartópillérek, a központi mag és a hozzájuk csatlakoztatott fatartók képezik a medencecsarnok vázát, mely az egész épületet tartja majd. Az új termálkút fúrásánál most telepítik a nagyobb mélységű fúrásra alkalmas berendezést, mivel már elérték a korábbi fúróval kivitelezhető maximális, 400 méteres mélységet.