HTML

Kumánia Gyógy- és Strandfürdő

A kisújszállási strandfürdő fejlesztése a város vezetésének évek óta kiemelt célja. Az elmúlt esztendőkben sikerült a medencéket felújítani, szaunát és új öltözőket kialakítani, a gyógymedencét téliesíteni. Most olyan fejlesztések veszik kezdetüket, amelyektől a jelenlegi látogatószám akár megháromszorozódása remélhető.

A projekt fontosabb adatai

Projekt címe:
Kumánia Kisújszállási Gyógy-és Strandfürdő gyógy- és wellnessturisztikai célú fejlesztése Kisújszálláson

Kódszáma: ÉAOP-2.1.1/A-2F-2009-0010

Projekt kezdete: 2010. május 27.

Projekt várható befejezése: 2012. április 30.

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege:
nettó 461.325.955 Ft

Projekt összköltsége: nettó 946.213.458 Ft

Tervező:
KÉSZ Építő és Szerelő Zrt., NRZST Építészműhely Kft. (Hayde Tibor)

Kivitelező: Kalotherm Zrt.

Közreműködő szervezet neve és elérhetősége:
Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft., 4025 Debrecen, Széchenyi u. 31., Telefon: 06- 52/501-102

Információ

Kui János
ügyvezető igazgató

Kumánia Gyógyfürdő Kft.

5310 Kisújszállás, Rákóczi u. 12.

Tel.: 59/88-77-10
e-mail: kumania@kumania.hu

www.kumania.hu

Kisújszállás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az április 26-ai ülésén tárgyalt a fürdőgyógyászati szolgáltatások fenntartásáról. Erre azért volt szükség, mert az utóbbi hetekben, hónapokban jelentősen visszaesett a forgalom. A Kumánia Kisújszállási Gyógy- és Strandfürdő építési munkálatai miatt ugyanis nem üzemel a termálvizes gyógymedence, így sokan inkább olyan környékbeli fürdőkbe utaltatják be magukat, ahol a kezelések után a termálvíz gyógyító erejét is ki tudják használni regenerálódásukhoz. Mivel a lecsökkent forgalom mellett is magasak a fenntartási költségek, a testület úgy döntött, a Kumánia Gyógy- és Strandfürdő átadásáig szüneteltetik a fürdőgyógyászati ellátást, így június 1-jétől nem érhető el ez a szolgáltatás. A döntés meghozatalakor kiemelt szempont volt, hogy a dolgozókat továbbra is alkalmazzák – őket a fürdőt üzemeltető Kisújszállási Vízmű Kft. áthelyezte más területekre.